Koreografisk Journal

 

 

 

 

 

Koreografisk Journal är en tidskrift om koreografi som konstområde (första numret, med tema “Kritik”, utkom i december 2013). Journalen är ett initiativ av Koreografiska Konstitutet/Marie Fahlin och Rebecca Chentinell, som även står för utgivningen.

Koreografisk Journal är en plattform för samtal och reflektion där olika röster om koreografi skapar en diskussion som utvecklar fältet. Koreografisk Journal presenterar tryckta texter av verksamma inom det koreografiska fältet; koreografer, kritiker, dansare, konstnärliga ledare, producenter, konstnärer, teoretiker och curatorer. Journalen innehåll består av texter skrivna utifrån olika perspektiv och syn på det aktuella temat och kan vara i form av samtal, recensioner, essäer, intervjuer, debatt och krönikor.

Läs mer om de olika numrens medverkande och tematik under respektive flik i menyn, där kan du även ladda ner de som pdf!

Koreografisk Journal distribueras gratis på olika platser, scener och institutioner med kopplingar till dans- och konstområdet i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Nedan ser du till vilka platser Koreografisk Journal har distribuerats. Du kan också höra av dig direkt till oss om du inte kan få tag på ett exemplar.

Stockholm
Weld
Danscentrum Stockholm
Dansens Hus
DOCH
MDT
ccap
Iaspis

Göteborg
3:e våningen
Danscentrum Väst
Atalante
Skogen

Malmö
Danscentrum Syd
Dansstationen/Palladium
Inkonst

Umeå
Norrlandsoperan
Danscentrum Norr
Bildmuseet
Verkligheten

Oslo
Kunsthøjskolen (khio)
Dansens Hus
Black Box