The Yard

En fantastisk och uppskattad arbetsvecka inom The Yard har nyligen avslutats och arbetet, utbytet och mötena har varit mycket givande!

The Yard var ett konstnärligt utvecklingsprojekt för verksamma koreografer och konstnärer där det egna arbetets utveckling och process i relation till andra konstnärskap stod i fokus.

Tolv koreografer och konstnärer: Ebba Bohlin, Cicilia af Dalmatinerhjärta, Sybrig Dokter, Marcus Doverud, Chistina Henrysson, Ulrika Lublin, Anna Ridderstad, Teres Selberg, Malin Stattin och Lisa Torell samt Marie Fahlin och Rebecca Chentinell (Koreografiska Konstitutet) medverkade. The Yard ägde rum under en veckas tid, den 24:e – 29:e september 2012, i Stockholm och Weld var utgångspunkt och mötesplats för varje dagsprojekt samt visningar och samtal.

Under arbetsveckan arbetade vi i olika konstellationer och grupper och utifrån skilda teman, idéer eller koncept respektive dag. Arbetet har skett på platser kopplade till en dansspecifik kontext där vi samarbetat med och haft residens och studioplats hos Weld, DOCH, CCAP och Danscentrum Stockholm.

Vissa idé- och projektskisser som initierades ville de medverkande arbeta vidare med och berörde dessutom tematiken (animism) inom kommande festival:display. Koreografiska Konstitutet har därför valt att bjuda in samtliga medverkande från The Yard till 2013 års festival – missa inte detta!